Wel of geen vloerkleed op een PVC vloer met vloerverwarming.

Regelmatig krijgen we de vraag of wij vloerkleden adviseren op een PVC vloer. Wij kunnen daar inderdaad een goed antwoord op geven. Al bijna 30 jaar lang verkopen wij vloerbedekking, harde vloeren en vloerkleden. We zijn dan ook op de hoogte van de voor- en nadelen. Zo geven wij al jaren aan dat niet alle vloerkleden geschikt zijn voor vloerverwarming. Door de komst van de PVC vloeren is ons advies nog uitgebreider. Als je weet waar je op moet letten is er wel een grote keuze aan optie's en in de winkel kunnen wij het verschil laten voelen en zien. Wij verkopen zelf ook PVC-vloeren en weten dat er bij andere winkels en door de stoffeerders geadviseerd wordt er helemaal niets op te leggen. Nou, dat is dus onzin want er kan juist veel! Hieronder zal ik aangeven waar je op moet letten bij de aanschaf van een mooi vloerkleed.

Alleen PVC en geen vloerverwaming? Neem dan een vloerkleed waar je meteen de rug van het kleed zelf ziet. Dat kan een geweven, handgeknoopt of machinaal vloerkleed zijn. Of leg bij een voordeliger vloerkleed (met een extra verlijmde rug) een antislip/ondertapijt eronder. Dat beschermd de vloer tegen de lijmstoffen die op de achterzijde van het vloerkleed verwerkt zijn. Deze lijm geeft het kleed zijn verband en zorgt ervoor dat de polen van het kleed niet los komen. Dit zijn meestal vloerkleden uit India en China.

PVC en vloerverwarming? Ook dan adviseren wij een handgeknoopt, geweven of een machinaal vloerkleed. Dan trekt de warmte goed door het vloerkleed en kan de vloer ademen. Een groot gedeelte van de "voordeligere" vloerkleden is niet geschikt voor deze vloer vanwege de rug. Door de warmte droogt de rug uit en gaat de achterkant verpulveren. Misschien heb je dat al eens gehad, je tilt de punt van het kleed op en ziet er een witte waas van stofdeeltjes liggen, dat was dus geen goed vloerkleed voor je vloer. Met  een handgeknoopt Nepal vloerkleed of een Perzisch tapijt ondervinden we geen problemen. Hetzelfde geldt voor Berber tapijten en geweven kleden, die kun je probleemloos neerleggen. Van de getufte vloerkleden is slecht 20% gemaakt met een andere kwaliteit lijm. Dan zit er wel een rug onder geplakt maar geeft het geen reactie met de PVC vloer. Het reageren van de lijmstoffen en weekmakers is meestal de nummer 1 klacht na aanschaf van een verkeerd vloerkleed. Helaas liggen de goede vloerkleden wel iets hoger in prijs maar ook daar geldt dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt.

Bezoek onze winkel voor advies en het maken van een goed keus.